dinsdag, augustus 01, 2006

VERWACHTINGEN VAN DE HUIDIGE NBA DRAFT


Net als ieder seizoen heeft de NBA ook dit seizoen weer een draft gekend. Elk team krijgt hierbij, om beurten, een kans om een talentvolle jonge basketballer binnen zijn team te halen. Het team dat de slechtste resultaten heeft behaald gedurende het reguliere seizoen krijgt de kans om als eerste iemand binnen te sluizen.
De eerste tien zijn vaak de talentvolle spelers en de rest zullen vaak tegenvallen of de kans simpelweg niet krijgen om door te breken. Dus zal alleen over de eerste tien een oordeel geveld worden. Hieronder de eerste tien drafts en de voorspeling:

1. Andrea Bargnani Toronto Raptors
Forward
2. LaMarcus Aldridge Chicago Bulls transfer naar Portland
Forward
3. Adam Morrison Charlotte Bobcats
Forward
4. Tyrus Thomas Portland Trail Blazers
Forward
5. Shelden Williams Atlanta Hawks
Forward
6. Brandon Roy Minnesota Timberwolves
Guard
7. Randy Foye Boston Celtics transfer naar Minnesota
Guard
8. Rudy Gay Houston Rockets
Forward
9. Patrick O´Bryant Golden State Warriors
Center
10. Sear Sene Seattle Supersonics
Forward

Andrea Bargnani
Deze Italiaanse Forward is volgens Toronto de beste nieuwkomer voor de toekomst. Hij is 2,09m en is slechts 20 jaar oud. Hij heeft in Italië en in de Europese Cup al op het hoogste niveau gespeeld. Hij is zeer atletisch en heeft een goed schot. Echter hij zal alleen een basisplaats kunnen veroveren op de small forward positie. Op de power forward staat al Chris Bosh en deze zal niet zomaar zijn basisplaats opgeven. Wanneer hij zich dan fysiek staande kan houden tegen het alom fysieke spel van de NBA dan kan hij potentie hebben.

LaMarcus Aldridge
Deze power forward is slechts 21 jaar en zou zeer snel zijn in zijn bewegingen naar de basket toe. Hij heeft echter de gerespecteerde spelers Randolph en Lafrentz voor zich te dulden. Het zal dus een speler worden die zich pas in de toekomst kan bewijzen. Net als Jermaine O´Neal die zich pas kon ontpoppen met een basisplaats bij de Pacers nadat hij enkele jaren op de bank had gezeten bij Portland.

Adam Morrison
Deze 22 jarige small forward is een echte scorer en heeft meer ervaring dan vele 1e ronde draftpicks. Dit geeft hem extra zekerheid om in de NBA snel door te breken daarnaast heeft hij een zeer goed seizoen achter de rug. Hij is tevens vrij zeker om een basisplaats te veroveren bij de Bobcats. Dit kan wel eens de grote kandidaat zijn voor de Rookie of the year award.

Tyrus Thomas
Deze power forward is slechts 19 jaar oud en is absoluut een speler voor de toekomst gezien zijn leeftijd en zijn ervaring. Hij zal waarschijnlijk wel al veel speeltijd krijgen in zijn eerste jaar bij de Bulls aangezien zij nogal een zwak team hebben.

Sheldon Williams
Een al wat oudere power forward (hij wordt dit jaar 23) maar dus zeer ervaren. Hij is een zeer sterke speler alá Ben Wallace wanneer hij wat jaartjes krachttraining zal volgen. Geen sterke scorer. Of hij speelminuten krijgt hangt van Al Harrington af. Zullen de Hawks hem een nieuw contract aanbieden of niet?

Brandon Roy
Een echte teamspeler met veel ervaring (ondanks dat hij net 22 jaar is) die op zowel de shooting guard als de small forward uit de voeten kan. Hij kan scoren, passen en heeft een zeer goed overzicht. Ook hij kan kans maken op de Rookie of the year award mits hij speelminuten maakt. Hij heeft namelijk veel concurrentie op zijn positie.

Randy Foye
Deze speler wordt dit jaar nog 23 maar heeft wel veel ervaring en is zeer fysiek ondanks zijn iets wat geringe lengte (1,85m). Deze Guard is een zowel goede passer als scorer daarnaast kan hij degelijk verdedigen dus met de juiste begeleiding en genoeg minuten kan hij een potentiële speler worden voor de toekomst. Hij heeft echter veel concurrentie op zijn positie waaronder Ricky Davis en Troy Hudson. Dus hij zal het moeilijk krijgen om genoeg minuten te krijgen om kans te maken om bij de toptalenten van volgend jaar te zitten.

Rudy Gay
Zeer jonge speler (19 jaar) die op de small forward uit de voeten zal moeten. Kan goed scoren en rebounden. Maar small en power forwards moeten vaak nog rijpen in de NBA vanwege het fysieke spel. Echter met zijn jonge leeftijd is hij zeker een briljantje voor de toekomst. Dit komt goed uit want hij zal waarschijnlijk toch Stromile Swift voor zich moeten dulden.

Patrick O´Bryant
Deze 20 jarige center heeft potentie voor de toekomst. Hierbij moet hij vooral werken aan zijn low-post game. Rebounden en schoten blocken kan hij al met zijn lengte (2,20m.). Hij maakt echter wel veel kans op een basisplaats of in ieder geval veel minuten, gezien zijn zwakke concurrentie op zijn positie. Echter dit geld voor het gehele team waardoor hij weinig steun zal hebben om goed en snel te ontwikkelen. Als hij dus niet snel in een beter team terecht komt dan zal hij net als zijn teamgenoot en voormalig talent Mike Dunleavy Jr. eindigen, heel talentvol maar uiteindelijk het toch niet zijn.

Sear Sene
Deze 20 jarige speler uit Senegal speelde vorig seizoen nog in België bij Verviers. Hij is een zeer atletische power forward die nog veel zal moeten leren en veel aan spierkracht zal moeten aankomen. Ook zal hij niet veel minuten krijgen dit seizoen gezien hij ook nog eens Fortson en Lewis voor zich moet dulden, twee absolute basisspelers. Maar gezien zijn atletisch vermogen kan hij in de toekomst een zeer grote worden.

Natuurlijk zijn dit niet de enige nieuwe talenten KLIK HIER voor een compleet overzicht van de NBA draft 2006