donderdag, augustus 17, 2006

FILMS VAN DEZE WEEK

De economie krabbelt weer op na het debacle van 9/11, we durven er zelfs films over te maken. Kijk maar eens naar United 93. Kortom het regent weer films de laatste weken.
Hotmovies van dit moment zijn (volgens onze redactie): DOODEIND, Superman Returns, THE WIND THAT SHAKES THE BARLEY en You, Me And Dupree.


Doodeind.
In deze film behoort VICTORIA KOBLENKO tot de zeven jongeren die met een busje door Schotland rijden en daar worden aangevallen door wilde honden. Hun enige uitweg lijkt een leegstaand pand. Maar daar blijkt een geest te zitten waarvan gebeurtenissen van een paar eeuwen eerder nog nagalmen. En daar is je horror...

De film is van Nederlandse afkomst en de grote meester TARANTINO heeft al te kennen gegeven een Amerikaanse remake te willen maken. Dus dat belooft veel goeds, al is het een horror en is het Nederlandse acteertalent te betwijfelen; Doodeind lijkt hierboven te staan. KLIK HIER voor de trailer.


The Wind That Shakes The Barley.
Winnaar van de GOUDEN PALM op het filmfestival in Cannes. Daarnaast is hoofdrolspeler CILLIAN MURPHY het talent van dit moment. Na films als 28 DAYS LATER, Girl With A Pearl Earring, Cold Mountain en BATMAN BEGINS heeft hij nu een film gemaakt met de kritische regisseur KEN LOACH.

The Wind That Shakes the Barley gaat over de Ierse verzetsstrijd tegen de Britten. Damien, een van de twee Ierse broers die zich anno 1920 aansluiten bij de strijd tegen de Britse onderdrukker. In die vrijheidsstrijd gaat er bij geen van beide partijen zachtzinnig aan toe. Deze film belooft veel goeds. Veel kijk plezier en wil je weten of er een leuke film in de bioscoop draait kijk dan op BIOSCOOP.NL