maandag, februari 25, 2008

OSCARS 2008

Gisteravond was het weer zover. DE OSCARS. NO COUTRY FOR OLD MEN was de grote winnaar en de beste acteurs kwamen allen uit Europa, DANIEL DAY LEWIS, MARION COTILLARD.
Maar uiteindelijk worden de winaars en verliezers al voor die tijd bekend gemaakt.
WIE WAS ER BEST DRESSED OR WORST DRESSED?


HEIDI KLUM, Best Dressed.
Ach mag het ook, zij is topmodel.



TILDA SWINTON, Worst Dressed.
Wie is dit Tilda Swinton of David Bowie?


Kijk voor verdere Dress - codes HIER.

Voor overige Oscar uitreikingen KLIK HIER.

NOG WAT SAILLAINTE DETAILS.

De Oscar.
Het beeld is 35,1 centimeter hoog, weegt 3,8 kilo en stelt een naakte ridder voor die, gewapend met een zwaard, de wacht houdt op een filmblik.

Art-director Cedric Gibbons ontwierp de Award in 1927 uit de losse pols, tijdens de lunch, op een tafelkleed. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences was (zo wil de legende) direct enthousiast over zijn schets en gaf aan beeldhouwer Georges Stanley de opdracht er een beeldje van te maken. Later wist Cedric Gibbons elf exemplaren van zijn eigen creatie in de wacht te slepen.

De firma R.S. Owens and Co uit Chicago fabriceert de Oscars; jaarlijks zestig voor de winnaars en veertig reserve-exemplaren voor in de kluis. Kostprijs ongeveer 275 euro per stuk. "Financieel worden we er niet veel wijzer van", beweert directeur Owen Siegel. "Maar het is natuurlijk een fantastische reclame voor ons bedrijf."

De Oscar bestaat voor 99% uit brons. Het goud (een dompellaagje van 24 karaats) zit alleen aan de buitenkant. Daaroverheen is nog een corrosiewerende lak aangebracht, vanwege de hoge oxidatiesnelheid van het laagje goud. Als men hier geen corossiewerende laag op zou brengen, zou het beeldje al na enkele weken een bronskleur vertonen, en dan is de glamour er natuurlijk af.

De Naam
Margot Herrick, bibliothecaresse en uiteindelijk directielid van de Academy - zo wil het verhaal - komt de eer toe de naam te hebben 'bedacht'. Ze liet zich ontvallen dat het mannetje als twee druppels water op haar oom Oscar leek. Sindsdien (1932) spreekt men van de Oscars. Een ander verhaal stelt dat Bette Davis haar Academy Award Oscar doopte, naar haar eerste echtgenoot.