zondag, februari 24, 2008

SUDOKU

Het is weer weekend, dat betekend dus tijd voor wat ontspanning en wat surfen op STEFFANOS.BLOGSPOT.COM.
Geheel in het teken van de voorgaande blog over I.Q., hier een spel wat je hersenen op een ontspannen manier traint. Klik op de link om te spelen.

SUDOKU

Ben je helemaal verslaafd geraakt aan het spelletje en vind je een ordinaire sudoku te makkelijk dan heeft de redactie wel wat nieuws voor je: DE SUDOKU - BALL.

Installatie

Het spelletje is op Java gebaseerd, op de Engelstalige website kunt u een stappenplan volgen hoe u Java geïnstalleerd kunt krijgen, als u die nog niet geïnstalleerd is. Als u het spel opstart, moet u zich eerst registeren. Hierna bent u klaar voor de uitdaging. Het spel bestaat uit verschillende niveaus en ik raad u aan met het makkelijkste niveau (Novice) te beginnen.


De spelregels

De spelregels zijn hetzelfde als de traditionele Sudoku. U moet in elk blok de cijfers van 1 tot en met 9 krijgen. De cijfers mogen niet dubbel voorkomen zowel over de hele horizontale lijn, verticale lijn en in het subblokje van 3 x 3 zelf. Als u alle blokjes hebt gevuld is het spelletje klaar. De kunst is dit zo snel mogelijk te kunnen.


Het gebruik

Sudoku in 3D is een beetje vreemd. Naast het draaien met de knoppen om de bal te manoeuvreren, kunt u hiervoor ook de linkermuisknop ingedrukt houden en dan slepen. Hebt u een oplossing gevonden: klikt linksonder in het cijfermenu met de linkmuisknop op een getal, en plaats deze met de rechtermuisknop in de bal.
Bent u klaar met spelen, maar hebt u de puzzel nog niet afgerond? Dan kunt u hem bewaren via het menu Game > Save Game. De toetscombinatie Ctrl+S werkt ook.

Voor installatie Java...KLIK HIER.Voor installatie Sudoku - Ball...KLIK HIER.