maandag, januari 08, 2007

LAND KOPEN??

bla

Als je er altijd al van hebt gedroomd om je eigen land te regeren. Pak dan nu je kans. Het KLEINSTE LAND TER WERELD staat te koop, het is nog vlakbij ook (in de Noordzee). Het land PRINSDOM SEALAND staat te koop.

De Engelse radiopiraat Paddy Roy Bates nam het voormalige marineplatform uit de kust van het Oost-Engelse Harwich in 1967 in bezit en riep er de Principality of Sealand uit, met een oppervlakte van 550 vierkante meter. In 1968 en 1978 is geprobeerd, door respectievelijk de britse marine en Nederlandse/Duitse zakenlui, het land te veroveren. Beide pogingen zijn mislukt.

Sealand, het kleinste land ter wereld, heeft zelden meer dan een handvol inwoners. Het land heeft een eigen vlag, volkslied, postzegels, munt en site. Een Amerikaanse bezoeker beschreef het stalen platform op betonnen pilaren uit 1941 ooit als "onbeschrijfelijk lelijk".

bla

Aantrekkelijk aan Sealand is onder meer dat er geen belasting hoeft te worden betaald. Maar dat kun jij als toekomstig vorst natuurlijk veranderen.