woensdag, juni 21, 2006

MIAMI NBA KAMPIOEN


De Miami Heat is de NBA kampioen. In de play-offs versloeg het team van Dwayne Wade en Shaquille O´Neal de Dallas Mavericks met 95-92 en zo eindigde de serie met 4-2. Grote man aan de kant van Miami was ´Flash` Wade met 36 punten en 10 rebounds. Maar misschien de belangrijkste man was wel Shaquille O´Neal die sinds zijn komst de Heat een ware boost heeft gegeven. Waar ze een aantal jaar geleden nog niet eens als kandidaat werden aangezien en vorig jaar nog stranden in de halve finale zijn ze nu kampioen.
Miami nam de leiding met nog 2:36 te spelen na twee jumpers van Posey. Jerry Stachhouse wist het nog spannend te houden maar met 17,7 sec. te spelen forceerde Wade nog een steal en voegde nog eens twee vrije worpen toe aan zijn totaal. In de laatste seconden miste Terry nog een 3 punter, de 11e misser van Dallas achter elkaar, en het kampioenschap was verloren voor de Mavericks.
O´Neal voegde zijn vierde kampioenschapring om zijn vinger terwijl oude sterren Mouring en Payton hun eerste ring om hun vinger mochten schuiven, nadat ze al eens in de finale hadden gestaan.