vrijdag, juni 16, 2006

16 BLOCKS.



16 BLOCKS is dé nieuwe thriller met Bruce Willis als oudere inspecteur en Mos Def als de getuige die hij moet beschermen.

Willis speelt Jack Mosley, een afgepeigerde rechercheur die zijn scherpte al jaren kwijt is door een drankprobleem. Zwetend en hinkend sjokt hij door het politiebureau en krijgt hij allerlei klotenklusjes opgedragen. Zo moet hij na een lange nachtdienst een praatgrage getuige, Eddie (Mos Def), 'even' naar de rechtbank brengen. Zestien straten verderop, maar dat kost Mosley een hele film- vandaar de titel. Onverlaten willen de praatgrage getuige namelijk graag het zwijgen opleggen, maar dat laat Mosley niet gebeuren. Zijn door drank verdoofde politie-instinct wordt hardhandig wakker geschud wanneer hij Eddie ternauwernood van een aanslag weet te redden.

De film wordt al snel vergeleken met Die Hard en Dog Day Afternoon, maar met die klassiekers kan 16 Blocks zich ook weer niet meten. Wat niet wegneemt dat het een puike thriller is, met een sterke rol van Bruce Willis, tevens is de regisseur Richard Donner (Lethal Weapon 1 t/m 4, Superman, The Omen- het origineel). Een echte ´must see`.

1 Comments:

At 11:28 a.m., Anonymous Anoniem said...

Heb 'm maandag gezien, best een goede film, beide hoofdrolspelers spelen goed. En natuurlijk David Morse.

 

Een reactie posten

<< Home