woensdag, april 16, 2008

VLOEKEN


Het woord FUCK verstaat iedereen en overal of het nou in de grotten van Tora Bora is of in Lutjebroek, iedereen weet wat ze ermee bedoelen. Maar weet ook iedereen wat het betekend?

De eerste geschreven fuck dateert van 1474. In 1671 verscheen het woord voor het eerst in een woordenboek. En er wordt gezegd dat fuck een afkorting is van: For Unlawful Carnal Knowledge, dat vroeger op buttons stond die gesnapte hoeren en vreemdgangers kregen opgespeld.
Anderen zeggen dat het Fornication Uder Consent of the King betekend (vrij vertaald: in het rond wippen mag), waarmee de Engelse koning na de pestepidemie de bevolking weer wat uit wilde breiden.

Ook de bloodhound gang heeft zijn manier om het woord fuck te verklaren: KLIK HIER.

Zeker is dat fuck een scheldwoord is. Dit is niet zo mooi want vloeken is slecht voor je, uitgescholden worden trouwens ook. Tot deze conclusie kwam de Russische wetenschapper GENNADY CHEURIN. Hij begon zijn onderzoek door een glas water stijf te vloeken. Daarna gaf hij er plantenzaadjes water mee. Maar 48% van de zaadjes kwam op, terwijl dat normaal 93% is.
Tevens kwam uit een van zijn onderzoeken naar voren dat scheldende mannen vaker aan impotentie lijden en scheldende vrouwen zijn zwaarder behaard en gespierder dan gemiddeld.

Tot slot nog wetenswaardigheden over schelden:
- De achternaam van Brad Pitt betekend in Zweden piemel.
- Het plasgaatje van een man wordt in westerse landen Japans oog genoemd, drie maal raden waarom... De Japanners daarentegen noemen het de Duitse Mond, omdat ze die spleet ook nog nooit hebben zien lachen.
- De euro heette vroeger de ecu. Totdat de Portugezen protesteerden. Ecu betekend in het Portugees namelijk kont. "Ik wil graag voor 150 konten pinnen!".......