woensdag, november 29, 2006

WOENSDAG FILMDAG

Happy Feet

Het is weer woensdag, dus tijd voor een filmupdate.
Na het succes van de film MARCH OF THE PENQUINS kwamen de makers van WARNER BROS. op het briljante idee om de hele pinguin hipe uit te melken. En met succes. De film HAPPY FEET is nu al een succes, het stootte James Bond van de nr.1 plaats in Amerika van de lijst van best bezocht bioscoopfilm.

Het verhaal speelt zich af in de wereld van de Keizerpinguins op Antarctica. Deze pinguins zingen, ieder zijn eigen lied, om partners aan te trekken. Helaas is Mumble, de zoon van Memphis en Norma Jean, de slechtst denkbare zanger. Dit probeert hij echter te compenseren met zijn uitzonderlijke tapdans-kwaliteiten. En dit komt tot komische situaties.

En met stemmen van Nicole Kidman, Brittany Murphy, Robin Williams en Elijah Wood werken er ook grote namen mee, die extra bioscoopbezoekers moeten trekken.

Voor de mensen die March Of The Penguins nog niet heeft gezien raden wij aan deze film eerst te bekijken. Hoewel een documataire saai lijkt is deze Oscar winnende film toch een aantrekkelijke film. Het zet pinguins in een menselijk daglicht. Misschien zelfs wel nóg menselijker dan de mens.