maandag, juli 10, 2006

AFSCHEID VAN ZIZOU



Zondag 9 juli was natuurlijk de dag van de finales. Zo won ROGER FEDERER weer –ongekend machtig- de finale van WIMBLEDON voor de vierde maal op rij. Maar natuurlijk ging de meeste aandacht uit naar het WK voetbal. Waarin ´Zizou` uiteindelijk de meest spraakmakende speler na afloop was. Dit niet om zijn –normaal gesproken- fabelachtig mooie spel maar vanwege een rode kaart wegens het koppen van Matarrazzi´s borstkas.

Deze rode kaarten lopen als een rode draad door zijn voetballeven hij heeft er maar liefst 13 gekregen in zijn carrière. Iets wat toch te veel is voor de grootmeester uit Frankrijk.
Extra teleurstellend is dat het zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière was, Zinedine gaat nu jeugdtrainer worden bij REAL MADRID. Hier zijn wat van zijn trainerskwaliteiten te zien. KLIK HIER.

Voor de mensen aan wie de finale is voorbij gegaan kunnen HIER nog even kijken. (klik even op video highlights en selecteer de wedstrijd Italië-Frankrijk).

Maar zo mag deze tweevoudig wereldvoetballer niet worden herinnert.
Voor wie nog even wil nagenieten van wat de oude meester wel op zijn naam heeft geschreven; en zoals we hem zouden moeten herinneren. Vindt u ook niet?? KLIK HIER.


Zo zonde: Zizou ziet rood

3 Comments:

At 5:35 p.m., Anonymous Anoniem said...

De laatste link doet het niet, of ligt het aan mijn pc?

 
At 5:45 p.m., Anonymous Anoniem said...

Woorden
Zidane liep vlak voor de Italiaan Marco Materazzi. Over en weer vielen woorden, maar opeens draaide Zidane zich om en velde hij de Italiaan met een kopstoot. De vierde official zag wat er was gebeurd en lichtte de scheidsrechter in via het microfoontje. Een rode kaart was het gevolg. Zidane keerde niet terug, ook niet voor de uitereiking van de medailles.

Terrorist
Maar waarom zou een superster, een voorbeeld voor veel kinderen in de wereld, zoiets doen? Er zijn verschillende versies. Volgens sommige kranten maakte Materazzi zijn Franse tegenstander uit voor 'Algerijnse terrorist'. Zidane heeft Algerijns bloed en zijn afkomst ligt gevoelig.

Liplezers
Braziliaanse liplezers hebben een andere versie. Na uitgebreide bestudering van de beelden kwamen deze specialisten tot de conclusie dat de Italiaanse verdediger de zus van Zidane voor hoer had uitgemaakt.

Einde carrière
Misschien zal wel nooit bekend worden wat er precies is gezegd, maar feit is dat de rode kaart een triest einde maakte aan een grote carrière van Zidane. Tot overmaat van ramp voor de Fransen won Italië ook nog eens de WK-finale na een strafschoppenserie. Een schrale troost voor Zidane: hij won wel de gouden bal voor de beste speler van het WK.

< http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2006/07_juli/10/buitenland/0710_1630_Waarom_gaf_Zidane_kopstoot.xml >

 
At 7:30 a.m., Blogger Steef said...

Zidane geeft nog uitleg op zijn actie maar is nu nog te verslagen om voor de media te verantwoorden, aldus zijn manager.....

maarehh linkie is weer gefixt....

 

Een reactie posten

<< Home